1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Arroz con leche

Arroz con leche

Door: tapas_enz

  • Spaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2002

Ingrediënten 7 personen


1,5 liter melk
1 kaneelstokje
schil van 1/2 citroen
snufje zout
100 gram suiker
250 gram rijst (zoete of kortkorrelige)
1 theelepel brandy
1 theelepel anis (Likeur gemaakt van steranijs)
2 eetlepels boter
3 eierdooiers
kaneel



Rijst met melk. Dit gerecht wordt in het verre zuiden geserveerd als verwennerij voor gehandicapten & kinderen. Normaal wordt het bestrooid met kaneel, maar je kan het ook versieren met druiven of partjes mandarijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de koude melk met het kaneelstokje en de citroenschil langzaam aan de kook. Doe de suiker erbij en de gewassen rijst met het zout en laat die op klein vuur zachtjes gaar worden. De rijst moet nog wel als korrel herkenbaar blijven. Verwijder schil en kaneelstokje. Roer de brandy en de anis erdoor. Klop de eierdooiers en voeg die al roerend toe. Let op dat het niet werkelijk meer kookt, maar tegen de kook aan wat indikt. Breng de pudding over in individuele schaaltjes en bestrooi die met kaneel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top