1. Home
  2. Recepten
  3. gehaktspiesjes met bosbessencompote

gehaktspiesjes met bosbessencompote

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2002

Ingrediënten 6 personen


100 gr.(wijn)cervelaatworst,4 takjes peterselie,750 gr.rundergehakt,nootmuskaat peper en zout,3 sjalotjes,1 el.olie,?tl.gemalen piment,cayennepeper,150 gr.bosbessenjam,2 el.citroensap,12 satestokjes.


Verder heb je nodig


Barbeque


Een heerlijk barbeque bijgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De satestokjes weken in koud water,cervelaatworst in stukjes snijden,peterselie fijnhakken.in kom gehakt,cervelaat,peterselie,nootmuskaat,peper en zout,goed door elkaar kneden.Van het gehagt 60 balletjes maken en aan elk stokje 5 balletjes steken.

Bereidingswijze

Sjalotjes pellen en fijnsnipperen,In pan olie verhitten en de sjalotjes al omscheppend in 5 min. glazig bakken.Jam erdoor roeren,tot de jam iets vloeibaar wordt,dan de piment erdoor roeren.Compote op smaak brengen met de cayennepeper.Laten afkoelen,De spiesjes met gehaktballetjes op barbeque in ca.7 min,rondom gaar laten roosteren.

Serveertip

Serveren met de bosbessencompote



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zinzerella


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zinzerella
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top