Bosbessenjam met een tic

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2002

Voor 4 potten van 250 gr

Per potje: 364 Kcal / 1521 Kj, 1 gr E, 0 gr V, 0 mg Chol, 90 gr Kh

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr suiker

1 zakje geleipoeder (bv Opekta 2 op 1)

3 x 300 gr bosbessen, bramen en frambozen

100 gr rode bessen

eventueel wat zoetstof

1 eetl kirsch (10 gr)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bereidingstijd: 20 minuten

Voorbereiding

Tip:

Het is verstandig om adat de voorgeschreven kooktijd van de jam verstreken is, de geleiproef te doen: giet een paar druppels van de kokende jam op een schoteltje en kijk of de jam stijf wordt; zo niet, kook de jam dan nog even door.

Bereidingswijze

1. Roer de suiker door het geleipoeder.
2. Was de vruchten en laat ze uitlekken. Verwijder de kroontjes en steeltjes en schep ze door het gelei-suikermengsel. Breng dit al roerend aan de kook.
3. Laat het 2 - 3 minuten flink doorkoken, haal de pan van het vuur en neem de geleiproef. Voeg eventueel nog wat zoetstof toe.
4. Giet de kirsch erbij en roer alles nogmaals goed door elkaar.
5. Giet de hete jam in goed schoongemaakte jampotten en sluit ze onmiddellijk af met een schroefdeksel of cellofaan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten