1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Mojo picon

Mojo picon

Door: tapas_enz

  • Spaans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2002

Ingrediënten


1 zoete gedroogde, rode Spaanse peper of New Mexicopeper, van harde stukken en zaad ontdaan (volgens mij wordt hier de zoete puntpaprika mee bedoeld)
stukje gedroogde, rode chilipeper van 2,5 cm of naar smaak, van zaad ontdaan
4 eetlepels rode-wijnazijn
12 teentjes knoflook, fijngehakt
1/4 theelepel zuiver zout of zeezout
1/2 theelepel komijnzaad of gemalen komijn
3/4 theelepel verse of 1/8 theelepel gedroogde tijm
3/4 theelepel fijngehakte oreganblaadjes of 1/8 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel fijngehakte peterselie
1/2 theelepel pimenton
8 eetlepels extra virgin olijfolie



Pikante rode 'dipsaus' van de Canarische eilanden

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek de pepers in kleine stukjes en week ze 10 minuten in de azijn. Maak ondertussen knoflook, zout, komijn, tijm, oregano en peterselie fijn in een vijzel of met de staafmixer fijn.
Neem de pepers uit de azijn, bewaar de azijn. Hak de pepers (of pimiento) fijn en doe ze bij het mengsel in de vijzel. Blijf stampen tot er geen grote stukken meer zijn. Roer de pimenton (1/2 theelepel als u gedroogde pepers gebruikt, 1.5 theelepel met pimiento), olie en de achtergehouden azijn erdoor.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top