Spinazie met oregano
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 11-06-2002
Een bijzondere variant op de gewone spinazie.
Ingrediënten 4 personen
Groot pak diepvries spinazie of 1,5 kg verse spinazie, olijfolie, 1 ui, 2 teentje knoflook, 1 tl oregano, 1 tl suiker, scheutje citroensap, mespunt paprikapoeder, zout en peper naar smaak, 3 el geraspte kaasVoorbereiding
Snipper de ui en de knoflook fijn. Was de spinazie (indien vers). Zet de overige ingredienten klaar.
Bereidingswijze
Verhit in een pan een beetje olijfolie en fruit de ui en de knoflook lichtjes aan. Voeg de spinazie toe. Haal de spinazie na 5 minuten uit de pan, hak deze grof en doe het weer terug in dezelfde pan (diepvriesspinazie hoef je niet te hakken).
Voeg vervolgens de oregano, de suiker, het scheutje citroensap, de paprikapoeder en wat peper en zout toe aan de spinazie en laat het geheel nog enkel minuten smoren. Roer er tenslotte de geraspte kaas door heen en de spinazie is klaar om te eten.
Serveertip
Deze spinazie is heerlijk bij vis en vleesgerechten met een zuidelijk tintje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties