Spinazie met oregano

  • Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-06-2002

Een bijzondere variant op de gewone spinazie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Groot pak diepvries spinazie of 1,5 kg verse spinazie, olijfolie, 1 ui, 2 teentje knoflook, 1 tl oregano, 1 tl suiker, scheutje citroensap, mespunt paprikapoeder, zout en peper naar smaak, 3 el geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper de ui en de knoflook fijn. Was de spinazie (indien vers). Zet de overige ingredienten klaar.

Bereidingswijze

Verhit in een pan een beetje olijfolie en fruit de ui en de knoflook lichtjes aan. Voeg de spinazie toe. Haal de spinazie na 5 minuten uit de pan, hak deze grof en doe het weer terug in dezelfde pan (diepvriesspinazie hoef je niet te hakken).
Voeg vervolgens de oregano, de suiker, het scheutje citroensap, de paprikapoeder en wat peper en zout toe aan de spinazie en laat het geheel nog enkel minuten smoren. Roer er tenslotte de geraspte kaas door heen en de spinazie is klaar om te eten.

Serveertip

Deze spinazie is heerlijk bij vis en vleesgerechten met een zuidelijk tintje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten