Macaroni met courgette
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 10-06-2002
Simpel gerecht van pasta, courgette en kaas
Ingrediënten 2 personen
1 courgette150 gram meergranen macaroni
zout
25 g boter
1 teentje knoflook
2 eetlepels gehakte peterselie
2 theelepels provencaalse kruiden
1 bekertje creme fraiche halfvet
100 g geraspte kaas (Milner gerijpt)
peper
evt. handvol pijnboompitjes, geroosterd
Benodigdheden
staafmixerVoorbereiding
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met voldoende zout beetgaar.
Snijd de courgette in blokjes.
Bereidingswijze
Bak de courgette in de boter met het teentje knoflook (geperst) en de kruiden beetgaar. Neem de helft uit de pan. Doe bij hetgeen nog in de pan ligt de creme fraiche en pureer dit met de staafmixer. Roer dan de rest van de courgette, zout en peper naar smaak erdoor. Eventueel de pijnboompitjes toevoegen.
Serveertip
Serveer de macaroni met de saus en de kaas. Eet smakelijk!
Met dank aan zuivelbureau boekje 'parade van pizza en pasta'
Laatste reacties
We hebben er net van zitten smullen! Lekker en snel. Bedankt!