citroen-banaancake

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-06-2002

deze cake wordt gebakken in een ringvorm.

Deel dit recept

Ingrediënten
190 g zelfrijzend bakmeel


90 g zachte boter


125 g witte basterdsuiker


2 tl geraspte citroenschil


85 ml citroensap


1/2 kop gedroogde kokos


2 losgeklopte eieren


2 middelgrote bananen, geprakt



KWARKCREME:


90 g kwark


45 g boter


60 g poedersuiker


1 tl geraspte citroenschil

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een ringvorm van 20 cm doorsnee

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 180 C. vet de ringvorm in en bestuif deze met bloem.



zeef het meel. voeg de boter, de suiker, het kokos, de citroenschil, het citroensap, de bananen en de eieren toe.



klop het mengsel langzaam 1 min. met de mixer tot de ingredienten smeuig worden. klop daarna 2 min. op hoge snelheid tot de massa goed gemengd is.



giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. bak de cake in 45 min. lichtbruin en gaar, tot een brijnaald er schoon uit komt, als daarmee in de cake geprikt wordt.



laat de cake 3 min. in de vorm nagaren. verwijder de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.



KWARKCREME: roer de kwark en de boter tot een luchtig en romig mengsel. voeg de poedersuiker en de citroenschil toe en roer het geheel in 2 min. glad.



strijk de creme over de afgekoelde cake.

Serveertip

eventueel garneren met schijfjes banaan of geraspte chocolade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten