citroen-banaancake
- Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 10-06-2002
deze cake wordt gebakken in een ringvorm.
Ingrediënten
190 g zelfrijzend bakmeel
90 g zachte boter
125 g witte basterdsuiker
2 tl geraspte citroenschil
85 ml citroensap
1/2 kop gedroogde kokos
2 losgeklopte eieren
2 middelgrote bananen, geprakt
KWARKCREME:
90 g kwark
45 g boter
60 g poedersuiker
1 tl geraspte citroenschil
Benodigdheden
een ringvorm van 20 cm doorsneeVoorbereiding
verwarm de oven voor op 180 C. vet de ringvorm in en bestuif deze met bloem.
zeef het meel. voeg de boter, de suiker, het kokos, de citroenschil, het citroensap, de bananen en de eieren toe.
klop het mengsel langzaam 1 min. met de mixer tot de ingredienten smeuig worden. klop daarna 2 min. op hoge snelheid tot de massa goed gemengd is.
giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. bak de cake in 45 min. lichtbruin en gaar, tot een brijnaald er schoon uit komt, als daarmee in de cake geprikt wordt.
laat de cake 3 min. in de vorm nagaren. verwijder de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
KWARKCREME: roer de kwark en de boter tot een luchtig en romig mengsel. voeg de poedersuiker en de citroenschil toe en roer het geheel in 2 min. glad.
strijk de creme over de afgekoelde cake.
Serveertip
eventueel garneren met schijfjes banaan of geraspte chocolade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties