Ananas gevuld met rundvlees

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-06-2002

Een mooi chinees gerecht, voor feestelijke gelegenheden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g runderhaas

1 ui

1 ananas

1 schijfje gember

1/4 l bouillon

1 el olie

2 el maismeel

1 el azijn

1 el suiker

1 el sojasaus

zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij het vlees in plakken en meng het met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel maismeel, laat 10 minuten rusten. Schil de ui en snij hem in partjes. Hak de gember fijn. Halveer de ananas. Haal er het vruchtvlees uit zonder de schil te beschadigen. snij het malste deel van het vruchtvlees in driehoeken van 1 cm dikte. Pureer 1/4 van het ananasvlees, het harde gedeelte met 1/4 liter water. Filter het sap. snij het schijfje gember in reepjes. Verwarm in een braadpan 1 eetlepel olie, laat er de ui en de ananas in slinken. Voeg er het vlees bij en laat 30 seconden bakken op een hoog vuur. giet er de bouillon en het ananassap over. Laat 30 seconden sudderen. voeg er het in een beetje water opgeloste maismeel bij en roer tot de saus gebonden is. Giet de bereiding in de uitgeholde halve ananassen en dien aanstond op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten