Provencaalse Aardappeltaart

  • Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-06-2002




Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen

2 middelgrote uien

1 teentje knoflook

1 ei

1 theel rozemarijnnaaldjes, vers of gedroogd

zout en versgemalen peper

olijfolie

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Schil de aardappelen en rasp ze grof op een keukenrasp of in de keukenmachine.
Druk er met de hand het overtollige vocht uit en doe ze in een kom.
Snipper de uien en doe ze bij de aardappelen. Pers er de knoflook bij.
Breek er het ei bij en meng met de fijngesneden of verkruimelde rozemarijn en wat zout en peper door elkaar.

Bereidingswijze

Vet een stenen of glazen quichevorm met een doorsnede van ca 22 cm of een lage ronde ovenschaal goed in met olie.
Schep er het aardappelmengsel in en strijk de bovenkant glad. Bedruppel met olie en zet de vorm ca 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant gaar. Bedruppel tussentijds een keer met olie.
Zet de taart in de vorm op tafel.
Deze taart smaakt bij alle groenten en salades en is lekker bij kortgebakken vlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten