1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. aardappelbeignets

aardappelbeignets

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-06-2002

Ingrediënten 4 personen


3 aardappelen (Bintje)
250 g bloem (tarwebloem)
25 g gist
1 dl melk (halfvol)
2 eieren
25 g suiker
20 g poedersuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappelen koken en doorsteken tot een puree.

De gist oplossen in lauwe melk.

De aardappelpuree mengen met de bloem, de gist, de melk, de eierdooiers en de suiker. Ten slotte het tot sneeuw geklopte eiwit erbij spatelen.

Anderhalf uur laten rijzen onder een doek.

Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets.

Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade.

Tip: de overgebleven beignets kunnen daags nadien koud worden verbruikt als vieruurtje, opengesneden en bestreken met een laagje confituur.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top