aardappelbeignets

  • Belgisch, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 aardappelen (Bintje)
250 g bloem (tarwebloem)
25 g gist
1 dl melk (halfvol)
2 eieren
25 g suiker
20 g poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De aardappelen koken en doorsteken tot een puree.

De gist oplossen in lauwe melk.

De aardappelpuree mengen met de bloem, de gist, de melk, de eierdooiers en de suiker. Ten slotte het tot sneeuw geklopte eiwit erbij spatelen.

Anderhalf uur laten rijzen onder een doek.

Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets.

Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade.

Tip: de overgebleven beignets kunnen daags nadien koud worden verbruikt als vieruurtje, opengesneden en bestreken met een laagje confituur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten