Heek met coulis van langoustines

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g heekfilet
8 langoustines
2 tomaten
2 teentjes knoflook
2 takjes tijm
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
2 sjalotten
2 eetlepels cognac
1 dl wijn (wit/droog)
2 dl visfumet
1 dl room
2 lente-uitjes
1 eetlepel kervel (fijngehakt)
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
100 g boter (bakboter)
40 g boter (roomboter)
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De langoustines pellen en de koppen en scharen fijnhakken. De sjalot en het teentje knoflook fijnsnijden. De tomaat pellen en ontpitten.

In een sauspan boter licht laten kleuren. De langoustines kort laten bakken, uit de pan nemen en warm houden. De sjalot, look, tijm, tomaat, peterselie, gehakte langoustinekoppen en scharen gedurende 5 minuten stoven in dezelfde pan. Besprenkelen met cognac, bevochtigen met de witte wijn en de visfumet. Kruiden met peper en zout. De room toevoegen en 10 minuten inkoken.

De heekmoot kruiden met peper en zout. Boter licht laten kleuren en de heekmoot goudbruin bakken gedurende 4 minuten aan elke kant.

De saus door een puntzeef gieten en goed aandrukken om alle sappen op te vangen. De gehakte kruiden toevoegen en de saus opkloppen met een klontje boter.

De heekmoot in het midden van een voorverwarmd bord leggen en omringen met de saus en de langoustinestaarten. Serveren met gestoomde aardappeltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten