Kippensoep
- Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-06-2002
Ingrediënten 4 personen
250 gr kipfilet3 bosuitjes
1 zakje sugar snaps, 150 gr
1 blikje rode kidneybonen, 200 gr
1 pot chicken tonight Mexicaans
175 gr paprika blokjes, gemengd
1 kippenbouillon tablet
? zakje verse koriander a 15 gr
4 wijde soepkommen
Bereidingswijze
Kipfilet in blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca 1 cm snijden. Sugar snaps schoonmaken, wassen en halveren. Kidneybonen in zeef afspoelen onder koud water. In een pan kipfilet, bosui, sugar snaps, kidneybonen, saus, paprikamix en ? liter water doen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Soep al roerend aan de kook brengen. Soep afgedekt in ca 10 minuten zachtjes gaar koken, af en toe doorroeren.
Soep in kommen scheppen. Koriander erboven fijnknippen.
Laatste reacties
Vorige week deze soep gemaakt, is makkelijk te maken, en heerlijk van smaak. Ik heb aangenomen dat met chicken tonight mexicaans de variant paprika-room bedoelt wordt, omdat mexicaans nergens te krijgen was. Hoe dan ook een heerlijke soep, die bij ons nog vaak op tafel zal verschijnen.