Kippensoep met wortel en flensjes
- Nederlands, Soep
- 60-120 min.
Voorgerecht voor 4 personen (familie-feestmenu)
Ingrediënten 4 personen
1 kleine soepkip2 takjes peterselie
peper
stukje foelie
1 winterwortel
2 a 3 kippenbouillontabletten
2 dun gebakken flensjes
Bereidingswijze
Breng de kip aan de kook in 1,5 L water met de peterselie, peper, foelie en een stukje van de wortel. Laat het geheel circa 1 uur zacht trekken. Zeef de bouillon en laat hen afkoelen. Schep het gestolde vet van de bouillon. Neem het vlees van de kip en snijd het in blokjes. Snijd de rest van de winterwortel in plakjes en snijd of steek hier sterretjes uit. Rol de flensjes strak op en snijd ze in reepjes. Breng de bouillon opnieuw aan de kook met de bouillontabletten, het vlees en de wortelreepjes en warm de flensjes mee.
Serveertip
Serveer in soepborden.