Kippensoep met wortel en flensjes

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.

Voorgerecht voor 4 personen (familie-feestmenu)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine soepkip

2 takjes peterselie

peper

stukje foelie

1 winterwortel

2 a 3 kippenbouillontabletten

2 dun gebakken flensjes

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de kip aan de kook in 1,5 L water met de peterselie, peper, foelie en een stukje van de wortel. Laat het geheel circa 1 uur zacht trekken. Zeef de bouillon en laat hen afkoelen. Schep het gestolde vet van de bouillon. Neem het vlees van de kip en snijd het in blokjes. Snijd de rest van de winterwortel in plakjes en snijd of steek hier sterretjes uit. Rol de flensjes strak op en snijd ze in reepjes. Breng de bouillon opnieuw aan de kook met de bouillontabletten, het vlees en de wortelreepjes en warm de flensjes mee.

Serveertip

Serveer in soepborden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

soep_van_cris avatar
soep_van_cris

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten