Kipgoulash

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 8 uitgebeende kippenbouten -2 middelgrote uien -1 eetl.paprikapoeder -1 tl. karwijzaad -125 g. champignons -1 blik a 400 ml. tomaten -3 dl. kippenbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-braadpan

Bereidingswijze

Verwijder het vel van de kippenbouten. Verwarm een deel van het vel in de braadpan. Leg de stukken kip in de pan. Bak ze in het vet van het vel in ca. 15 min. op halfhoog vuur rondom bruin.
Pel en snipper intussen de uien. Neem de stukken kip uit de pan, gooi het vel weg en giet het vet op 1 eetl. na uit de pan. Fruit de uien met paprikapoeder en karwijzaad ca. 3 min. in het vet. Voeg de champignons toe en laat ze 2 min. meebakken.
Voeg de tomaten en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Temper vervolgens het vuur tot de saus net pruttelt en leg de stukken kip erin. Leg een deksel op de pan en laat de kip in 30 tot 35 min. gaar worden.
Neem het deksel van de pan en laat het vocht op hoog vuur onder regelmatig roeren inkoken tot een gebonden saus. Bestrooi de goulash met de peterselie en serveer hem meteen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten