1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Komkommer met frankfurters

Komkommer met frankfurters

Door: zinzie1

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-06-2002

Ingrediënten 2 personen


1 Komkommer,1 sjalot, teentje knoflook, 1el geknipte dille,200gr frankfurters,1mespunt chilipoeder,1/2 bouillonblokje,1dl koffiemelk,25gr boter,1el azijn,2thl suiker,zout en peper.


Verder heb je nodig


Koekenpan.


Echt duits gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui snipperen en knoflook persen.

Bereidingswijze

Schil de komkommer,halveer hem over de lengte en schep het zaad er uit.Snijd er vervolgens halve maantjes van ca 1 cm dik.Verhit de boter in een koekenpan en roerbak hierin de sjalot,knoflook,komkommer,azijn,suiker,hetbouillonblokje,en chilipoeder.Laat het geheel met de deksel op de pan ca.5 min zachtjes stoven.Schenk de koffiemelk erbij en spatel de dille erdoor.snijd de worst in stukjes en spatel het door de schotel.Verwarm het geheel goed door en verdeel het over 2 borden.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zinzie1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top