gevulde champignons

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.

voor 16 stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten
16 grote champignons

2 el olijfolie

2 plakjes bacon, fijngesneden

20 g zacht vers broodkruim

1 teentje knoflook, geperst

2 lente-uitjes, fijngehakt

30 g geraspte parmezaanse kaas

2 el fijngehakte peterselie

1 ei, licht geklopt

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

de oven voorverwarmen op 240 C. een bakplaat met folie bekleden; folie met olie bestrijken. de stelen van de paddestoelen halen en fijnhakken. de hoedjes op de bakplaat leggen.

de olie in een grote braadpan verhitten en de stukjes bacon op middelmatig vuur in ca. 3 min. knapperig bakken. de gehakte steeltjes toevoegen en 2 min. op hoog vuur bakken. de pan van het vuur halen.

het mengsel in een kom doen. broodkruim, knoflook, ui, kaas, peterselie en ei toevoegen. met een houten lepel door elkaar roeren.

het mengsel in de hoedjes drukken en ca. 12 min. lichtbruin bakken in de oven.

Serveertip

serveren met stokbrood en kruidenboter.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recipe-box avatar
recipe-box

Doorsturen

Home Recepten