gevulde champignons
- Voorgerecht
- 30-60 min.
voor 16 stuks.
Ingrediënten
16 grote champignons2 el olijfolie
2 plakjes bacon, fijngesneden
20 g zacht vers broodkruim
1 teentje knoflook, geperst
2 lente-uitjes, fijngehakt
30 g geraspte parmezaanse kaas
2 el fijngehakte peterselie
1 ei, licht geklopt
Benodigdheden
Bereidingswijze
de oven voorverwarmen op 240 C. een bakplaat met folie bekleden; folie met olie bestrijken. de stelen van de paddestoelen halen en fijnhakken. de hoedjes op de bakplaat leggen.
de olie in een grote braadpan verhitten en de stukjes bacon op middelmatig vuur in ca. 3 min. knapperig bakken. de gehakte steeltjes toevoegen en 2 min. op hoog vuur bakken. de pan van het vuur halen.
het mengsel in een kom doen. broodkruim, knoflook, ui, kaas, peterselie en ei toevoegen. met een houten lepel door elkaar roeren.
het mengsel in de hoedjes drukken en ca. 12 min. lichtbruin bakken in de oven.
Serveertip
serveren met stokbrood en kruidenboter.