Oosterse kipfilet met sinaasappelchutney
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-06-2002
Koken met een sinaasappel.... ook hier komen heerlijke gerechten van
Voorbereiding
Knoflook pellen, overdwars halveren en in dunne plakjes snijden. In pan 1 tl. olie verhitten en knoflook ca. 1 minuut al omscheppend bakken. 1 sinaasappel goed schoonboenen en een kwart deel van de schil dun eraf snijden (zonder wit). Schil in dunne reepjes snijden. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Rode peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. In kom sjalot, reepjes sinaasappelschil, sinaasappelpartjes, rode peper, honing en vissaus door elkaar scheppen. Koriander erboven fijnknippen (4 blaadjes achterhouden voor garnering). Chutney ca. 1 uur laten intrekken.
Bereidingswijze
In droge koekenpan met anti-aanbaklaag sesamzaadjes in ca. 2 minuten goudbruin bakken. Op bordje scheppen. Kipfilets elk in lengte in 3 gelijke repen snijden, bestrooien met zout en peper. In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en kipfilets in ca. 8 minuten gaar bakken.
Reepjes knoflook door chutney scheppen. Op vier borden elk 2 el. chutney scheppen. Kipfilets erop leggen. Garneren met sesamzaad en blaadjes koriander.
Serveertip
Serveren met jasmijnrijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties