Oosterse kipfilet met sinaasappelchutney

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-2002

Koken met een sinaasappel.... ook hier komen heerlijke gerechten van

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 teentjes knoflook, 4 el. olie, 2 sinaasappels, 1 sjalotje, halve rode peper, 1 tl. vloeibare honing, 1 tl. Thaise vissaus (Thai Kitchen), half zakje verse koriander, 1 el. sesamzaadjes, 4 kipfilets a ca. 100 gram, zout, peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Knoflook pellen, overdwars halveren en in dunne plakjes snijden. In pan 1 tl. olie verhitten en knoflook ca. 1 minuut al omscheppend bakken. 1 sinaasappel goed schoonboenen en een kwart deel van de schil dun eraf snijden (zonder wit). Schil in dunne reepjes snijden. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Rode peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. In kom sjalot, reepjes sinaasappelschil, sinaasappelpartjes, rode peper, honing en vissaus door elkaar scheppen. Koriander erboven fijnknippen (4 blaadjes achterhouden voor garnering). Chutney ca. 1 uur laten intrekken.

Bereidingswijze

In droge koekenpan met anti-aanbaklaag sesamzaadjes in ca. 2 minuten goudbruin bakken. Op bordje scheppen. Kipfilets elk in lengte in 3 gelijke repen snijden, bestrooien met zout en peper. In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en kipfilets in ca. 8 minuten gaar bakken.
Reepjes knoflook door chutney scheppen. Op vier borden elk 2 el. chutney scheppen. Kipfilets erop leggen. Garneren met sesamzaad en blaadjes koriander.

Serveertip

Serveren met jasmijnrijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten