Mosselen van de grill
- Nederlands, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-06-2002
Voorgerecht of hapje
Ingrediënten
650-800 gram gekookte mosselen; ca. 250 gram bacon of ontbijtspek, lange/smalle dunne plakken; 3 eetlepels fijngehakte peterselie; witte peper uit de molen; ca. 2 eetlepels(zonnebloem)olie; Voor de saus: 1? dl mayonaise; ? dl tomatenkatchup; eventueel 1 eetlepel whisky; 1 eetlepel fijngesneden bieslook; 4-5 toefen(krul)peterselie; 12-15 'bloemen' van radijsjesBenodigdheden
keukenpapier; houten prikkers; grillpan of pan; kwastje; grillpennen; schaaltje; eenpersoons kommetjesVoorbereiding
Maak de mosselen met keukenpapier zo droog mogelijk. Bestrooi ze met peper en peterselie. Leg de plakken bacon of ontbijtspek naast elkaar op het werkvlak uit. Leg op elke plak 2-3 gekookte mosselen. Rol de plakken op en steek ze vast met een of twee houten prikkers. Zorg ervoor dat de mosselen niet uit hun spekjasjes kunnen glijden.
Bereidingswijze
Bestrijk een grillpan of pan met een kwastje olie. Rooster de mosselspitjes niet veel langer dan 3 minuten. Keer ze tijdens het roosteren enkele malen om. Bereid de saus door mayonaise met tomatenkatchup te vermengen. Roer er bieslook en eventueel ook nog 1 eetlepel whisky door.
Serveertip
Presentatie: schik de mosselspitjes op voorverwarmde borden. Leg de toeven peterselie er samen met de 'bloem' van radijsjes naast. Geef de saus er apart in eenpersoons kommetjes bij.
Tip: eet er warm en knapperig dus zelf afgebakken, stokbrood bij. Zet voor de liefhebbers een schaaltje met (kruiden)boter(balletjes)op tafel.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties