entrecote marengo

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2002

Een voorkeurgerechtje van Napoleon zaliger.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Een mooie entrecote per persoon, enige verse tomaten, 2 paprika's, enige sjalotten, een paar looktenen, rode wijn, cognac, peper en zout, thijm en peterselie, kalfsfond en klein doosje tomaatpuree
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ontvel de tomaten, laat ze een beetje sudderen op het vuur samen met de klein gesneden sjalotten, look, paprikas en de kruiden. Saus moet dikvloeibaar zijn, voeg na even tomaatpuree toe.

Bereidingswijze

Bak het vlees naar smaak, flambeer met de cognac, afblussen met rode wijn en kruiden, doe het vocht van het braden bij de saus samen met wat kalfsfond. Saus moet diklopend blijven, voeg desnoods nog wat rode wijn bij.

Serveertip

Spuit puree tot een nestje, waar de entrecote net over past, doe in het midden de saus en leg het vlees erbovenop - met een ansjovis als versiering. Drink er een Siciliaans wijntje bij om in de stemming te komen!

Laatste reacties

mweststrate avatar
mweststrate 21-01-2003

Ik zou de volgorde van voorbereiden ander doen namelijk: Gesneden sjalotten en look glazig bakken in boter of olie. Dan de paprika licht aanbakken. Vervolgens de tomatenpuree meebakken om te ontzuren en daarna pas de tomaten en de kruiden erbij. Zo wordt de smaak krachtiger en minder zuur. Ook zou ik voor het afblussen met cognac het vlees uit de pan halen om het krokante korstje aan het vlees te behouden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten