Suikertaart
- Belgisch, Tussendoortje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-06-2002
Bereidingswijze
Zeef de bloem in een kom en wrijf er de boter door tot een korrelig geheel is ontstaan. Voeg er het ei, de gist, de melk, de suiker, het zout en de kaneel aan toe en kneed er een stevig deeg van. Dek de kom met een doek af en laat het deeg ca. 1 uur rijzen.
Kneed daarna het deeg nogmaals door en rol het op een bebloemd werkvlak uit tot een lap met een dikte van 1 cm.
Bekleed de bodem en de zijkant van een beboterde taartvorm met een doorsnede van 24 cm met het deeg.
Klop het ei los met 3 eetlepels van de suiker en de kaneel. Vul de taart met het mengsel en strooi er de rest van de suiker bovenop.
Laat het deeg nog 30 minuten rijzen.
Bak de taart ca. 25 minuten in de op 225? voorverwarmde oven.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties