Abrikozentaart met amandelen

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2002

Abrikozentaart met amandelen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 gram bloem
125 gram boter
50 gram suiker
1 mesp. zout
1 st. eierdooier
800 gram abrikozen
100 gram gepelde amandelen
100 gram boter
100 gram suiker
2 st. ei
50 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetl. abrikozenjam
1 zakje geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de bloem in een kom. Doe er de in blokjes gesneden koude boter bij. Voeg de suiker en het zout toe en wrijf met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg de eierdooier en een paar lepels koud water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg niet meer water toe dan nodig is. Het deeg kan ook in de foodprocessor worden gemaakt. Maak er een afgeplatte bal van en laat die verpakt in plastic folie een uur in de koelkast rusten. Laat de abrikozen uitlekken. Hak de amandelen fijn in de foodprocessor en doe ze in een kom. Klop de boter met de suiker in de foodprocessor of met de mixer tot een licht en luchtig mengsel en meng er een voor een de eieren door. Meng er het zelfrijzend bakmeel en de gemalen amandelen door.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap van circa 30 cm en bekleed daarmee de ingevette vorm. Verdeel de jam over de bodem. Schep er het amandelmengsel op en strijk de bovenkant glad. Verdeel de abrikozen met de bolle kant naar boven over de taart. Zet de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de taart uit de oven en bestrooi met de geschaafde amandelen. Strooi er royaal poedersuiker over en zet de taart nog circa 10 minuten terug in de oven tot de amandelen beginnen te kleuren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten