1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Kruidenmengsels voor de barbecue

Kruidenmengsels voor de barbecue

  • Amerikaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-06-2002

Ingrediënten


De bedoeling van deze kruidenmixen is, dat ze ruim voor het barbecueen
op het vlees worden gewreven.Minstens 24 uur in laten trekken en dan
een uur of 4 voor het barbecueen begint nogmaals insmeren met kruiden.
Na de eerste intrektijd heeft uw vlees al veel vocht en kruiden
verloren, daarom is het nodig om nogmaals in te wrijven."Southern barbecue" kruidenmix
8 eetl. zout8 eetl. suiker8 eetl. bruine suiker8 eetl.
gemalen komijn8 eetl. chilipoeder8 eetl. versgemalen zwarte peper
4 eetl. cayennepeper16 eetl. paprikapoeder

Meng alle kruiden goed door elkaar.Dit mengsel is voor ribbetjes,
karbonades en allerhande vlees voor de barbecue.Wrijf het vlees er
rijkelijk mee in en laat het een poos intrekken.Afgesloten in een
strooibus, kun je dit gewoon bewaren.


Verder heb je nodig


"Barbecue" kruidenmix
50 gr. gemalen paprikapoeder50 gr koriander, gemalen50
gr. komijn, gemalen50 gr. lichtbruine suikerzout en peper naar
smaak.

Roer alle kruiden goed door elkaar.Kruid er visfilets, kip of vlees mee.
Wrijf het mengsel er royaal op voor het bakken.


Kruidenmengsels voor de barbecue
Kruidenmengsels voor de barbecue

Diverse 'droge' kruidenmengsels.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

"Gevogelte" kruidenmix
9 eetl. scherpe paprikapoeder3 eetl. zwarte versgemalen peper
3 eetl. selderijzout50 gr. suiker2 eetl. uienpoeder2 theel.
cayennepeper2 eetl. gedroogde en gemalen citroenrasp.Meng de ingredienten in een kom.Dit kruidenmengsel is speciaal voor
het kruiden van gevogelte.Ruim mee inwrijven en laten intrekken.
Bewaar het in een goed afgesloten pot, op een koele plaats.

Bereidingswijze

"Memphis Ribs" kruidenmix.3 eetl. paprikapoeder1 eetl. uienpoeder1 eetl. knoflookpoeder
1 eetl. gemalen basilicum1 1/2 eetl. mosterdpoeder1 eetl.
rode peper1/2 eetl. zwarte peper

Meng de kruiden en wrijf ribbetjes in met het mengsel.Smeer ze ca
15 minuten voor ze klaar zijn in met warme honing.

Serveertip

"Tandoori" kruidenmix1 eetl. gemberpoeder1 eetl. komijn1 eetl. koriander1
eetl. paprikapoeder1 eetl. kurkuma1 eetl. zout1 eetl. cayennepeper

Meng alle ingredienten door elkaar en bewaar in een luchtdicht af te
sluiten potje.Veel barbecueplezier en eet smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top