Sawi selera

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2002

Chinese kool met garnalen.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1 kg. sawi putih (chinese kool)
  • 1 ons roze garnalen
  • 1 flinke ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetl. sambal oelek
  • 6 kemiri's
  • 3 tomaten
  • 1 blad salam
  • 1 theel. laos
  • 2 dl. bouillon
  • zout
  • 3 eetl.
    plantaardige olie
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Was de koolbladeren zorgvuldig.
    Kneus de harde uiteinden van de nerf
    en snij de kool in grove repen.
    Snij de ui, knoflook, tomaten in
    kleine stukjes.
    Rooster de kemirinoten en maal ze fijn.
    Fruit de
    kemiri met de ui en knoflook in wat olie licht aan.
    Als de uien glazig
    zijn doe je er de stukjes tomaat bij.

    Bereidingswijze

    Na ca. 3 minuten het salamblad, laos, sambal, garnalen, zout toevoegen.

    Dan de groente erbij en even roerbakken.
    De bouillon toevoegen en
    het geheel even laten doorkoken, ca 1 minuut.

    Serveertip

    Lekker met gestoomde rijst en een visgerecht.
    Njang Swietie!

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten