gourmetten

  • Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2002

Een lekker avondje gourmetten met Manuela's Speciale Marinades en Sauzen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het vlees:
Biefstuk: Japanse sojasaus (of indische), 5 kruidenpoeder (toko of supermarkt)


Kipfilet: Japanse sojasaus, Orientaalse/Japanse Kruidenmix (supermarkt in strooi potje), licht gekleurde honing


Gehakt: Je favoriete gehaktkruiden al den wel of niet uit een zakje, honing en een likje curry saus.


Groenten:
champignons, paprika, uien.


Knoflook Mayonaise Saus:
Mayonaise, Ketchup, (Rijst)azijn, Tabasco, Olijfolie, Peper, zout, een beetje suiker in een beetje water opgelost, 2/3 teentjes knoflook, gedroogde of verse peterselie en bieslook.


Knoflook Boter:
Half pakje roomboter of een half pakje Linera Halfvolle Roomboter. Gedroogde of verse perterselie en bieslook.2/3/4 teenjes knoflook naar smaak. Zout naar smaak en een snuf peper.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een gourmet stel of een steengril is wel makkelijk ;)Plastic spatels en aparte kleinere vorkjes voor het rauwe vlees.
Eventueel een schaaltje zonnebloem olie met wat knoflook snippers erin voor de metalen bakplaat en kwastje

Voorbereiding

Het vlees mag niet in de marinades zwemmen/onderstaan. Maak zoveel marinade dat alles met een mooi laagje om het vlees heen zit. Dit is geen exacte wetenschap dus gebruik zoveel van de ingredienten als je denkt dat lekker is. Wees alleen voorzichtig met het 5 kruidenpoeder, gebruik hier maar 2 of 3 mespunten van (of meer als je van de smaak houdt, hehe!) Zet alles in de koelkast wanneer het klaar is!!


Biefstuk: meng biefstuk, jap. sojasaus en 5 kruidenpoeder en zet minimaal een uur weg.



Kipfilet: meng kip, jap. sojasaus en de kruiden, en druip er 1 of 2 eetlepels honing over, meng en zet minimaal 1 uur weg.



Gehakt: maak van het gehakt, kruiden, een kneep in de curryfles naar smaak en 1 of 2 eetlepels honing kleine platte gehaktballetjes en zet deze weg.



Groenten: snij de ui in hele ronde plakken die wel mooi gaar kunnen worden op het gourmetstel. Snij de champignons door de helft of grotere in 3-en. Snij de paprika in stukken.



Knoflook Mayonaise Saus: Neem een volle grote koffiemok mayonaise meng met 1 of 2 eetlepels ketchup, een half theelepeltje azijn, 2 a 3 druppels tabasco, 1 of 2 eetlepels olijfolie, beetje peper en zout. Los een halve theelepel suiker op in 1 theelepel water en voeg toe aan de massa. Voeg de uitgeperste knoflook toe en de kruiden (het mag ook zonder kruiden.) En roeren maar.



Knoflook Kruidenboter: Meng de ingredienten wanneer de boter wat zacht is, zet in de koelkast en haal het een half uur voor het gourmetten weer uit de koelkast.

Bereidingswijze

Gooi alles op het gourmetstel, en je avond kan niet meer stuk! Serveer er stokbrood bij met de kruidenboter.

Serveertip

Serveer er ieders favoriete sauzen bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kimbaminou avatar
kimbaminou 20-05-2008

Neem ik graag mee. Weer eens wat anders

manonvdent avatar
manonvdent 09-12-2007

Het was heerlijk, dankjewel!!!! Groetjes Manon

doc666 avatar
doc666 07-04-2007

gourmetten is altijd leuk al je erzelf ook eens wat tijd insteekt om voor te bereiden dit recept geeft er een zeer leuk tintje aan

luttepetut avatar
luttepetut 04-12-2004

Neem het mee!Dank je!Lut.

helenben avatar
helenben 02-12-2003

kerstavond komt eraan, dus even meegenomen. groet, helen

helenben avatar
helenben 02-12-2003

kerstavond komt eraan, dus even meegenomen. groet, helen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten