cantonese gestoofde kip
- Chinees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Pittige kip bij rijst gerechten.
Ingrediënten 4 personen
1kg kippenpoten, 1/2theelfive spiced powder,4pitjesknoflook,3theel taotjo,Rum en soya saus.2eetl bruine suiker en wat zout.Benodigdheden
wok en spaan hakblok en hakmes.
Voorbereiding
De kip wassen en in stukken snijden.
1kippenpoot in 4 delen.De knoflook persen.
Bereidingswijze
De kippenstukje smarineren in rum en soyasaus.De knoflook persen.
Serveertip
De kippen stukjes in hete olie bakken bruin en dan aan de kant doen.Dan de knoflook bakken en de taotjo bij doen en de five spiced powder en dan de kip ind e pan de marinade bij doen en 1glas water.Dan de kip smoren als de saus dik is,is de kip af suiker en zout naar smaak bijdoen.