Courgette gevuld met rijst en hazelnoten

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2002

Courgette gevuld met rijst en hazelnoten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
bouillon (kruiden) 1 dl
courgette 2 stuks
hazelnoten 50 g
knoflook 2 teentje
kruiden (provencaalse) 2 tl
olijfolie 2 el
paprika (rood) 1 kleine
rijst (zilvervlies) 150 g
uien 1 kleine
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel tot op 1 cm van de wand uit. Snijd het uitholsel fijn. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd ook deze in stukjes. Hak de hazelnoten grof. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en paprika en de fijngesneden courgette ca. 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Schep de Provencaalse kruiden, de rijst en de hazelnoten erdoor. Vul de courgettes met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk de bouillon erbij. Bak de courgettes in een voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar. Lekker bij biefstuk of kip.

Serveertip

Magnetrontip:

Verwarm de gevulde courgettes afgedekt ca. 3/5/7 minuten op vol vermogen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten