Kaasfondue op z'n hollands
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-06-2002
Kaasfondue op z'n hollands
Ingrediënten 4 personen
champignons 250 gkaas (jong belegen) 600 g
kirsch 1 el
knoflook 1 teentje
maizena 4 tl
nootmuskaat snufje
peper snufje
stokbrood 2 stuks
wijn (wit, droog) 4 dl
Bereidingswijze
Rasp de kaas grof of snijd de kaas in kleine blokjes. Halveer de teen knoflook en wrijf de wand van een vuurvaste caquelon (kaasfonduepan) of braadpan in met de snijvlakken van de knoflook. Schenk de wijn in de pan en verwarm de wijn op zacht vuur tot er kleine luchtbelletjes opstijgen. Voeg de kaas in 1 keer toe en verwarm het mengsel al roerende tot de kaas gesmolten is en zich met de wijn gemengd heeft. Roer in een kopje de maizena met 1 eetlepel water en de kirsch tot een glad papje en voeg dit al roerende aan de fondue toe. Blijf roeren tot de fondue mooi gebonden is. Breng de kaasfondue op smaak met peper en nootmuskaat. Zet de fonduepan op een rechaud op tafel. Geef er blokjes stokbrood en champignons bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties