Gehaktballetjes in citroensaus
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-06-2002
Gehaktballetjes in citroensaus
Ingrediënten 4 personen
bloem 2 elboter 2 el
bouillon (vlees) 0,5 L
citroensap 4 el
gehakt 400 g
melk (vol) 8 el
paneermeel 4 el
peper snufje
peterselie 4 tl
room culinair 8 el
zout snufje
Bereidingswijze
Meng het gehakt met de melk, het paneermeel, zout en peper. Vorm er kleine balletjes van. Breng de bouillon aan de kook. Kook de gehaktballetjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend de bouillon toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Roer eerst het citroensap en dan de Room Culinair erdoor. Laat de saus nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Schenk de saus over de gehaktballetjes en garneer met de peterselie. Lekker met rijst en een komkommersalade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties