1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tomaten
  5. Pomodori tomaten
  6. rode pesto (pesto pomodori)

rode pesto (pesto pomodori)

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-06-2002

Ingrediënten 2 personen


40 g zongedroogde tomaatjes (op olie)
1 teentje knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
1/2 dl olijfolie
2 el verse gehakte basilicum (of diepvries)
zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer


Lekker pesto gemaakt van zongedroogde tomaten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Doe de tomaten, knoflook en pijnboompitjes in de keukenmachine en maak er een fijne puree van. Doe dan de olijfolie erbij en meng goed. Roer dan de basilicum erdoor en breng op smaak met zout. Eventueel extra olie toevoegen als de pesto niet smeuiig genoeg is.

Bereidingswijze

Roer de pesto door pasta, smeer hem op geroosterd meergranenbrood of op gegrilde vis. Houdbaarheid in de koelkast: circa 1 week.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker in het recept 'spaghetti met gehakt-olijvensaus' op deze pagina.
Met dank aan 'het nieuwe koken' van AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top