vegetarische vlindertjes

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2002

Pittig en toch romig vegetarisch pastagerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
500 gram vlindertjesmacaroni; olijfolie; 2 uitjes; 2 teentjes knoflook; 1 bakje Quorn-blokjes Italiaans gekruid; scheutje witte wijn; pakje houdbare slagroom; 2 eetlepels kerriepoeder (of Garam Masala); 1 pakje macaroni- en spaghettimix (gewoon goedkoop merk).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. De vlindertjes moeten wat langer koken dan bijvoorbeeld elleboogjes. De uitjes en de knoflook snipperen. De Quorn-blokjes in kleinere stukjes snijden. De macaroni-mix in 150 ml heet water laten wellen.

Bereidingswijze

De uitjes in een scheutje olijfolie op zacht vuurtje met de deksel op de pan zacht, maar niet te bruin laten worden. Knoflook eventjes erbij doen en mee laten pruttelen. Dan de Quorn-blokjes even meebakken, waarna de macaroni-mix erbij kan, even meebakken. Blussen met een scheut witte wijn, beetje inkoken, en de kerriepoeder erbij doen. Als laatste de ongeklopte slagroom erbij roeren en even laten meekoken, en de uitgelekte paste erdoor roeren.

Serveertip

Serveren met natuurlijk een lekkere salade. Erbij geef ik geraspte kaas, en een lekker glaasje witte wijn smaakt er heerlijk bij. Gebruik de witte wijn die je door de saus hebt gedaan. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten