vegetarische vlindertjes
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Pittig en toch romig vegetarisch pastagerecht.
Voorbereiding
De pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. De vlindertjes moeten wat langer koken dan bijvoorbeeld elleboogjes. De uitjes en de knoflook snipperen. De Quorn-blokjes in kleinere stukjes snijden. De macaroni-mix in 150 ml heet water laten wellen.
Bereidingswijze
De uitjes in een scheutje olijfolie op zacht vuurtje met de deksel op de pan zacht, maar niet te bruin laten worden. Knoflook eventjes erbij doen en mee laten pruttelen. Dan de Quorn-blokjes even meebakken, waarna de macaroni-mix erbij kan, even meebakken. Blussen met een scheut witte wijn, beetje inkoken, en de kerriepoeder erbij doen. Als laatste de ongeklopte slagroom erbij roeren en even laten meekoken, en de uitgelekte paste erdoor roeren.
Serveertip
Serveren met natuurlijk een lekkere salade. Erbij geef ik geraspte kaas, en een lekker glaasje witte wijn smaakt er heerlijk bij. Gebruik de witte wijn die je door de saus hebt gedaan. Eet smakelijk!