Vitello tonnato

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een klassieke schotel uit de Italiaanse keuken die je de dag voordien kan klaarmaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kalfsgebraad van 1kg
1 groot blik tonijn in olie
het sap van 1 citroen
1 soeplepel ansjovispuree of 3 kleine ansjovissen
kappertjes, basilicum, zout, peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Leg het kalfsgebraad in een kookpan, overdek het met water, voeg 1 bouillonblokje toe en laat op een laag vuurtje koken gedurende 45 minuten.

Laat afkoelen en snijd dan in zeer fijne sneetjes met een elektrisch mes.

Bereidingswijze


Mix de tonijn met het citroensap, de ansjovispuree, een beetje zout en peper.
Leg een laagje fijne sneetjes gebraad op een ronde schotel, overgiet met de tonijnsaus, leg er opnieuw een laagje gebraad over en nog een laagje saus. Overdek met een plastic folie en zet enkele uren in de koelkast.

Serveertip

Bij het opdienen versieren met kappertjes, basilicumblaadjes en citroenrondjes.

lekker met AARDAPPELEN MET TUINKERS

Een klassieke schotel uit de Italiaanse keuken die je de dag voordien kan klaarmaken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar
vifke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten