Vitello tonnato
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een klassieke schotel uit de Italiaanse keuken die je de dag voordien kan klaarmaken.
Voorbereiding
Leg het kalfsgebraad in een kookpan, overdek het met water, voeg 1 bouillonblokje toe en laat op een laag vuurtje koken gedurende 45 minuten.
Laat afkoelen en snijd dan in zeer fijne sneetjes met een elektrisch mes.
Bereidingswijze
Mix de tonijn met het citroensap, de ansjovispuree, een beetje zout en peper.
Leg een laagje fijne sneetjes gebraad op een ronde schotel, overgiet met de tonijnsaus, leg er opnieuw een laagje gebraad over en nog een laagje saus. Overdek met een plastic folie en zet enkele uren in de koelkast.
Serveertip
Bij het opdienen versieren met kappertjes, basilicumblaadjes en citroenrondjes.
lekker met AARDAPPELEN MET TUINKERS
Een klassieke schotel uit de Italiaanse keuken die je de dag voordien kan klaarmaken.