1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aardappelen met tuinkers

Aardappelen met tuinkers

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-06-2002

Ingrediënten


900 g kleine nieuwe aardappelen
1 busseltje tuinkers
Vinaigrette: 4 soeplepels citroensap, 4 soeplepels olijfolie, 1 soeplepels graanmosterd, 1 soeplepel suiker, 1 soeplepel water



BARBECUE VOOR VADERDAG : Goed als begeleiding bij de barbecue of bij Vitello Tonato

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in het water gedurende 15 minuten. Ze moeten nog een beetje vast zijn. Giet ze af en snijd ze in twee of in vier. Maak de vinaigrette door de ingredienten te mengen in een klein kommetje en laat de mengeling een beetje opwarmen. Giet deze warme vinaigrette op de lauwe aardappelen en voeg de gewassen blaadjes tuinkers toe.
Je kan de aardappelen ook voordien koken. Warm ze dan op het laatste nippertje op door er kokend water op te gieten en ze daarna opnieuw af te gieten. Voeg dan de warme vinaigrette toe.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top