Vruchten-ijstaart

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.

heerlijke ijstaart, bereiding zonder ijsmachine

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 blikje gemengde vruchten (300g), 0.5 kopje gedroogde vijgen, 0.25 kopje rum, 1 kopje geschaafde amandelen, 4 eieren, 1 kopje witte basterdsuiker, 0.75 kopje karnemelk, 1.5 kopje room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kopje, kom, oven, mixer, puddingvorm

Voorbereiding

Giet de rum over de gemengde vruchten en de vijgen en laat dit 1 nacht weken.
Rooster de amandelen in de oven goudbruin.
Vermeng de karnemelk met de room.

Bereidingswijze

Klop de eieren met de mixer in ca. 5 min. tot een dikke massa. Voeg onder voortdurend kloppen de suiker toe en klop tot dit is opgelost. Voeg dan de met karnemelk vermengde room langzaam toe en blijf nog ca. 5 min. kloppen.
Schep met een metalen lepel het fruitmengsel en de amandelen erdoor en giet het mengsel in een puddingvorm. Dek af met folie en zet 1 nacht in de diepvries.
Steek om de ijstaart uit de vorm te halen een mes tussen de taart en de vorm zodat er lucht tussen kan. Keer de taart voorzichtig om op een bord. Garneer met vijgen en amandelen.

Serveertip

Probeer een heerlijke zoete dessertwijn of champagne bij dit nagerecht.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gigi_s_gelato avatar
gigi_s_gelato

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten