Vruchten-ijstaart
- Nederlands, Nagerecht
- 20-30 min.
heerlijke ijstaart, bereiding zonder ijsmachine
Ingrediënten 8 personen
1 blikje gemengde vruchten (300g), 0.5 kopje gedroogde vijgen, 0.25 kopje rum, 1 kopje geschaafde amandelen, 4 eieren, 1 kopje witte basterdsuiker, 0.75 kopje karnemelk, 1.5 kopje roomBenodigdheden
Kopje, kom, oven, mixer, puddingvormVoorbereiding
Giet de rum over de gemengde vruchten en de vijgen en laat dit 1 nacht weken.
Rooster de amandelen in de oven goudbruin.
Vermeng de karnemelk met de room.
Bereidingswijze
Klop de eieren met de mixer in ca. 5 min. tot een dikke massa. Voeg onder voortdurend kloppen de suiker toe en klop tot dit is opgelost. Voeg dan de met karnemelk vermengde room langzaam toe en blijf nog ca. 5 min. kloppen.
Schep met een metalen lepel het fruitmengsel en de amandelen erdoor en giet het mengsel in een puddingvorm. Dek af met folie en zet 1 nacht in de diepvries.
Steek om de ijstaart uit de vorm te halen een mes tussen de taart en de vorm zodat er lucht tussen kan. Keer de taart voorzichtig om op een bord. Garneer met vijgen en amandelen.
Serveertip
Probeer een heerlijke zoete dessertwijn of champagne bij dit nagerecht.