vegetarisch
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 03-06-2002
Salade van bietjes met koude knoflookaardappeltjes
Ingrediënten 1 persoon
? 100 g gekookte bieten? 1 volle eetlepel feta in kruidenolie (300g Apetine)
? 1/2 eetlepel balsamicoazijn
? zout
? 1/2 zak aardappelgolfjes (` 450 g)
? 1/2 rode ui
? 1 ` 2 eetlepels knoflooksaus
Benodigdheden
? keukenpapierBereidingswijze
Bieten schoonmaken en in blokjes snijden. 1 Eetlepel kruidenolie van feta en balsamicoazijn door elkaar roeren. Bietblokjes bestrooien met zout. Balsamicomengsel erover schenken. Ca. 5 minuten laten intrekken. Aardappeltjes in weinig water met zout in 5 a 8 minuten gaar koken. Afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Intussen ui pellen en in smalle ringen snijden. Op midden van bord bedje van uiringen maken. Bietblokjes erover verdelen. Fetablokjes over bietblokjes verdelen. Knoflooksaus door aardappeltjes scheppen en bij salade serveren.
Laatste reacties
Absoluut lekker gerecht. Ik had het recept alleen van de AH site geplukt maar het blijft een aanrader.