vegetarisch

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-06-2002

Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
? 400 g aardappels (bijv. linzer delicatess of vittelote noir)
? zout
? 1 kleine rode ui
? 2 zoetzure augurken
? 1/2 eetlepel citroensap
? 1 theelepel grove mosterd
? 2 eetlepels olijfolie
? versgemalen zwarte peper
? 150 g La Grande Hirondelle (kaas, AH Biologisch)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappels onder water schoonboenen en in plakjes snijden. In pan met weinig water en zout, aardappelplakjes in ca. 5 minuten beetgaar koken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden. Augurken in plakjes snijden. In kom citroensap met mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Ui en augurk erdoor scheppen. Aardappels afgieten en warm door dressing scheppen. Van kaas korstjes snijden en kaas in 4 plakken snijden. Kaasplakken op twee ovenvaste borden leggen en royaal peper erboven malen (of in ovenschaal leggen en na grillen op borden leggen). Borden ca. 15 cm onder hete grill schuiven en kaas in 3 a 4 minuten laten smelten. Aardappelsalade naast gesmolten kaas scheppen. Serveren met gemengde salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten