kerriegarnalen

  • Thais, Tussengerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1kg rauwe,middelgrote garnalen-40 gr boter-1ui gsnipperd-1 teentje knoflook,geperst-1el kerriepoeder-40g tarwebloem-5dl melk-1/4tl nootmuskaat-1/4 paprikapoeder-1el sherry
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

pel de garnalen verwijder het zwarte darmkanaal,staart eventueel laat zitten.

Bereidingswijze

smelt boter in een middelgrote pan en bak de ui zacht.voeg knoflook,kerriepoeder en bloem toe en bak al roerende tot de ui met bloem is bedekt.voeg van het vuur af geleidelijk melk, nootmuskaat en paprika toe;roer tot een gladde massa.verhit al roerende tot de saus kookt en in begint te dikken.voeg garnalen en sherry toe;verhit al roerende nog 2 min. totdat de garnalen roze en door door gaar zijn.

Serveertip

lekker bij rauwe groene paprika's.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sibel01 avatar
sibel01

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten