plattelands runderhachee

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-06-2002

echt een lekkere, kruidige stoofpot uit een Amerikaans kookboek.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg runderlapjes


3 el olijfolie


3 el bloem


3 uien, gesnipperd


1 teentje knoflook, geperst


3 grote wortelen, in stukjes gesneden


4 bleekselderijstengels, in stukjes gesneden


20 kleine champignons


7,5 dl runderbouillon


6 el tomatenpuree


2 el sojasaus


1/2 tl van elk:


zout


peper


paprikapoeder


chilipoeder


tijm


oregano


6 grote aardappelen

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snijd het rundsvlees in stukken.


verhit de olie in een grote pan. bruin het rundsvlees en haal het eruit. besprenkel de pan met bloem en kook 5 min. of tot goudbruin op een lage vlam. voeg de ui, knoflook, wortelen, bleekselderij en de champignons toe. sauteer gaar. roer het rundsvlees, bouillon, tomatenpuree, sojasaus en de kruiden erdoor. deksel erop en 45 min. laten sudderen. schil en snijd de aardappelen. voeg ze aan de hachee toe en laat nog 30 min. verder sudderen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten