plattelands runderhachee
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 03-06-2002
echt een lekkere, kruidige stoofpot uit een Amerikaans kookboek.
Ingrediënten 6 personen
1 kg runderlapjes
3 el olijfolie
3 el bloem
3 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
3 grote wortelen, in stukjes gesneden
4 bleekselderijstengels, in stukjes gesneden
20 kleine champignons
7,5 dl runderbouillon
6 el tomatenpuree
2 el sojasaus
1/2 tl van elk:
zout
tijm
6 grote aardappelen
Voorbereiding
snijd het rundsvlees in stukken.
verhit de olie in een grote pan. bruin het rundsvlees en haal het eruit. besprenkel de pan met bloem en kook 5 min. of tot goudbruin op een lage vlam. voeg de ui, knoflook, wortelen, bleekselderij en de champignons toe. sauteer gaar. roer het rundsvlees, bouillon, tomatenpuree, sojasaus en de kruiden erdoor. deksel erop en 45 min. laten sudderen. schil en snijd de aardappelen. voeg ze aan de hachee toe en laat nog 30 min. verder sudderen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties