Tagliatelle met rundvlees en ananas

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-06-2002

voor 4 personen, van "vifke"

Deel dit recept

Ingrediënten
600 g biefstuk
1 blikje ananas
40 g boter (bakboter)
peper
zout
5 g bloem (tarwebloem)
1 dl wijn (rood)
2 dl vleesbouillon
250 g champignons
50 g amandelschilfers
400 g tagliatelle
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Het vlees schuin op de draad in reepjes van ongeveer 1 cm dik snijden. De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.

De ananasblokjes laten uitlekken (het sap bewaren).

Bereidingswijze


De braadboter verhitten in de wok en de ananasblokjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Uit de wok halen en warm houden.

Het vlees rondom aanbraden tot het begint te bruinen. Kruiden met peper en zout en bestuiven met bloem.

Al roerend blussen met de vleesbouillon, de wijn en een beetje ananassap. De champignons toevoegen en met het deksel op de wok nog een tiental minuten laten verderstoven.

Ondertussen de tagliatelle beetgaar koken in gezouten water.

Vlak voor het opdienen de ananasblokjes opnieuw bij de saus voegen en bestrooien met de amandelschilfers.

Serveertip

Tip: wanneer verse ananas wordt gebruikt, wordt het vlees nog malser; ook het toevoegen van een lepel cognac bevordert het mals worden van het vlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten