Selderijsoep met merg

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 knolselderijen
6 stengels groene selderij
30 dl kippenbouillon
peper
zout
100 g boter (bakboter)
4 plakken rundermerg
25 cl witbier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De knolselderij schillen en in blokjes snijden. De schoongemaakte groene selderij klein snijden.

Gedurende 10 minuten laten stoven in de boter en overgieten met de kippenbouillon. Nog 15 minuten laten doorkoken tot de selderij mooi gaar is.

Pureren met de staafmixer en kruiden met peper en zout.

Het merg pocheren in het tarwebier, laten uitlekken en bij de hete soep voegen.

Meteen serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten