1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Coq au vin

Coq au vin

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-06-2002

Ingrediënten 4 personen


? 400 g champignons (bakje ` 250 g)
? 2 takjes peterselie
? 2 eetlepels olijfolie
? 1 bakje uien (ringen, 300 g)
? 500 g kipfilet blokjes
? 2 zakjes witte wijn-saus (culinair, ` 46 g)
? 1 stokbrood (meergranen)


Verder heb je nodig


? keukenpapier


Coq au vin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Peterselie fijnhakken. In hapjespan olie verhitten en ui ca. 1 minuut fruiten. Blokjes kipfilet toevoegen en in ca. 5 minuten al omscheppend goudbruin en gaar bakken. Champignons (in gedeelten) toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Intussen witte wijnsaus volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden. Saus door kip scheppen en bestrooien met peterselie. Stokbrood apart erbij serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van muisenmatje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van muisenmatje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top