Dubbeldikke sandwich met haring

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 schoongemaakte zoute haringen, grof gehakt
2 sjalotjes, gesnipperd
1/2 bosje radijsjes, grof gehakt
3 el creme fraiche
1 el mayonaise (C1000 Selectie)
versgemalen peper
12 sneetjes volkorenbrood
boter
8 blaadjes kropsla, gewassen
1 bakje tuinkers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schep de haring met de sjalot, radijs, creme fraiche, mayonaise en peper naar smaak door elkaar.
Bestrijk de boterhammen dun met boter en verdeel de helft van de sla en de helft van het haringmengsel over 4 boterhammen. Knip er tuinkers boven.
Dek het af met 4 boterhammen met de beboterde kant naar beneden en bestrijk de bovenkant ook dun met boter.
Verdeel de rest van de sla, het haringmengsel en de tuinkers erover. Dek alles af met de rest van het brood. Snijd de sandwiches schuin middendoor.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten