aardbeienmousse

  • Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g aardbeien


2 dl room


3 blaadjes gelatine (van 3 g)


1 cl grand-marnier


180 g suiker


2 zakjes vanillesuiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

De gelatine weken in koud water.

In een steelpan de suiker mengen met 2 soeplepels water. Het mengsel zachtjes aan de kook brengen en de uitgeknepen gelatineblaadjes bij de stroop voegen. Goed roeren en het pannetje van het vuur nemen. Laten afkoelen.

De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en mixen tot een zeer fijne puree. Deze puree door een fijne zeef wrijven en bij de koude stroop voegen.

De koude slagroom opkloppen en de vanillesuiker toevoegen. De room vervolgens voorzichtig door de aardbeienpuree roeren.

De mousse in aparte glazen verdelen en gedurende minstens 12 uren in de koelkast zetten.









Bereidingswijze

Opdienen met de rest van de aardbeien en bestrooien met wat suiker.

Laatste reacties

karinev avatar
karinev 10-06-2002

Deze neem ik mee, aardbeien zijn hier nu dagelijkse kost.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten