kalfsschnitzel met gepofte aardappel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-06-2002
Ingrediënten 4 personen
4 grote kruimelige aardappelen - 800 gram broccoli - 4 eetlepels boter - 4 kalfsschnitzels a 125 gram - zout en peper - 125 ml. creme fraiche - 30 gram verse pepterselie - 1 teentje knoflookBereidingswijze
Boen de aardappelen schoon en prik met een vork op verschillende plaatsen er gaatjes in. Maak de broccoli schoor en verdeel het in roosjes. Verhit de aardappelen in de magnetron 10 minuten op hoog vermogen. Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar. Verhit de boter in de koekenpan. Bestrooi de schnitzels met zout en peper n bak ze in de hete boter in 8 minuten goudbruin en gaar. Halverwege keren. Roer intussen de creme fraiche los met zout en peper. Knip de peterselie fijn en roer het door de creme fraiche. Pel de knoflook en pers hem boven het sausje uit. Roer de saus goed door elkaar. Snijd de aardappelen half open en schep de saus in de aardappel. Serveer de gepofte aardappel met broccoli en kalfsschnitzel.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties