perzik-kippie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
kippebouten of drumsticks; 250 gram spekreepjes; 2 uien; 1 winterwortel; blik halve perziken; 250 gram rijst; beetje braadboter; kipkruiden; beetje zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan, kookpan

Bereidingswijze

Kruid de kip met lekkere kipkruiden (zout,peper,paprika) en braadt de kip in de braadboter lekker bruin. Voeg daarna 2 uiten in ringen gesneden toe en de spekreepjes en de in plakjes gesneden winterwortel en bak dit tot de uien glazig zijn. Blus dit daarna met het sap uit de blik halve perziken en voeg de helft van de perziken toe. (evt in blokjes gesneden) Laat dit vervolgens ca. 30 minuten sudderen. Kook intussen de rijst. Daarna de perzikkippie eten met rijst en voeg daar dan nog een frisse koude perzik op bord bij.

Serveertip

Evt. een lekkere salade erbij serveren!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wroseboom avatar
wroseboom

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten