Spaans pastagerecht
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit is al 30 jaar een toprecept in mijn familie, gekregen van een tante van me, die in die tijd verkering had met een Spanjaard. Vandaar waarschijnlijk de naam. Volgens mij heeft het niets met Spanje te maken.....
Ingrediënten 4 personen
Spaghetti.500 gr. rundergehakt.
2 grote uien.
2 rode parika's.
2 groene paprika's.
Knoflook naar smaak. (ik gebruik 4 tenen)
100 gr, tauge.
1 flinke prei.
1 bakje champignons.
5 kleine blikjes tomatenpuree.
5 theelepels suiker.
Zout, peper, paprikapoeder.
1/2 bosje peterselie.
Benodigdheden
Juspan.Snijplank.
Mes.
Kookpan.
Voorbereiding
Zet de juspan vast op, met het gehakt erin, bak het gehakt rul.
Bereidingswijze
Snij ondertussen de ui in grove stukken, en snij de knoflook fijn.
Doe dit bij het bijna gare gehakt.
zet de hittebron wat lager.
Maak de paprika's schoon, en snij ze in lange repen.
Doe ze bij het gehakt.
Was de prei, snij in ringen, doe ze ook bij het gehakt.
Was de tauge, voeg dit ook toe.
Borstel de champignons schoon, hak ze in grove stukken, en voeg toe.
Je hebt nu ondertussen best wel een pan vol met gehakt-groentmengsel, laat dit op een lage warmtebron lekker pruttelen.
Voeg zout, peper en (veel) paprikapoeder toe.
Voeg de blikjes tomatenpuree toe, met voor elk blikje ook een blikje water, (zo kun je de blikjes mooi schoonspoelen) en een theelepel suiker.
Laat dit minstens een uur zacht pruttelen.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
Kijk vlak voor het opdienen of de saus dik genoeg is, eventueel wat binden met maizena.
Even proeven, missschien nog wat zout, of een bouillonblokje voor de smaak, en knip ruim peterselie rechtstreeks boven de pan met saus.
Serveertip
Met een frisse komkommersalade.