Citrus gember kipfilet met geroosterde amandelen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 C.

Bereidingswijze

Smeer de kipfilets eerst in met olie en vervolgens met raz el hanout. Verhit de overige olie in een braadpan en bak de kipfilets aan alle kanten bruin. Voeg de gember en knoflook toe en bak even mee. Voeg stukken citroen , sinaasappelen, kaneel en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet de pan in de oven en laat de kip in ca 40 minuten gaar worden. Bedruip de filets regelmatig met braadvocht en voeg indien nodig meer bouillon toe. Rooster de amandelen in een droge koekenpan op matig vuur bruin. Bestrooi de filets met amandelen en koriander.

Serveertip

Lekker met couscous

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten