Capellini met sinaasappel, venkel en kaas

  • Italiaans, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500g capellini, 200g venkel, 4 sinaasappels, 1 citroen, 1 eetlepel wijnazijn, een noot boter, 40g roze peperbessen(ingelegde), 2 eetlepls dille, 8 stengels bieslook, olijfolie, peper en zout,
200g gerapte kaas.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de capellini beetgaar,rasp de schil van de citroenen pers het sap.
Schil de sinaasappel zo dat het witte velletje meekomt en snij de partjes tussen de vliesjes uit.
Maak de venkel schoon, snij hem in fijne reepjes en laat zachtjes beetgaar stoven in een beetje olijfolie.
Kruiden met peper en zout.
Laat de boter smelten in een andere pan,voeg de geraspte citroenschil toe en laat even bakken.
Kruid met de roze peperbessen, dille, peper en zout.
Voeg de sinaasappel partjes, het citroensap en het wijnazijn toe en laat goed doorwarmen.
Roer de saus en de venkel door de pasta en snipper de bieslook erover.
Bestrooi met de geraspte kaas en dien op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten