Zalm met Tarly en 3 soorten ui

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2002




Italiaans getinte lauwwarme salade met drie soorten ui, tomaat en reepjes zalm, op smaak gebracht met pesto.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

* 250 gr Tarty

* 2 uien

* 2 bosjes bosui

* 1 rode ui

* 250 gr kleine trostomaten (bijv. Tasty Tom)

* 250 gr gerookte zalm

* 2 el groene pesto

* 2 el balsamicoazijn

* 6 el olijfolie (extra vierge)

* versgemalen peper

* zeezout

* 6 el grof gesneden basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Kook de Tarly volgens de aan wijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot lauwwarm.

Snijd intussen de witte uien in ringen en de rode ui in heel dunne partjes.

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ? 4 cm.

Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne partjes.

Snijd de zalm in reepjes.

Roer de pesto met de azijn, 4 el van de olijfolie, peper en zeezout naar smaak door elkaar.

Verwarm de rest van de olie en fruit de witte uiringen op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.

Voeg de bosuitjes toe en bak ze 5 min. mee.

Schep de gebakken uien met de rode ui, de tomaten, de zalm en de dressing door de Tarly.

Breng de salade op smaak met peper en zeezout.

Garneer met basilicum.

Serveertip


Lekker met foccaciabrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten