Deense snert

  • Scandinavisch, Soep
  • 30-60 min.


Een erwtensoepvariant...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

* 175 gram gele erwten

* 1 gesnipperde ui

* 2 kippen- of vleesbouillontabletten

* 100 gram geschrapte worteltjes

* 1 stukje gemberwortel

* 1,25 theelepel marjoleinpoeder

* 2 eetlepels boter

* 2 plakken ham van elk 100 gram

* peper uit de molen

* zout

* Worcestershiresaus of Aroma(Maggi)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Was eerst de erwten in lauwwarm water en daarna in koud water.
Breng de erwten aan de kook in een liter water, samen met de ui.

Neem de pan van het vuur en laat de erwten weken.

Breng na de week tijd de erwten in het weekwater aan sde kook en doe de bouillontabletten erbij.
Snijd de worteltjes in dunne plakken en doe die in de pan.

Schil het stukje gemberwortel en rasp of snijd dat zo fijn mogelijk.

Roer de gember met het marjoleinpoeder door de boter en roer die door de bouillon met erwten en wortel.

Laat de bouillon anderhalf uur zacht koken tot de erwten gaar zijn.

Snijd de plakken ham in blokjes en kook die 5 tot 10 minuten in de snert mee.
Proef en voeg naar smaak peper, zout of Worcestershiresaus toe.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

snert_site avatar
snert_site

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten